Update werkafspraken dermatologie

Locaties dermatologie

De dermatologen doen het spreekuur op alle vier locaties (Lelystad, Dronten, Harderwijk en Nijkerk). In Nijkerk hebben wij spreekuur op de locatie Corlaer. De locatie NijeVeste hoort bij het Meander Medisch Centrum.

Collegiaal overleg

We staan voor overleg altijd paraat. Wees er wel bewust van dat alle dermatologen de gehele dag spreekuur doen. Indien de vraag geen spoed betreft, laat dan uw nummer achter. Een van de dermatologen zal u dan direct na het spreekuur bellen (of wanneer de patiënt de spreekkamer verlaten heeft). Indien het spoed betreft of in geval van een directe patiënt in uw spreekkamer zullen wij u direct te woord staan.

Verwijzen

We willen een verzoek doen aan de huisartsen om 1 zorgvraag per verwijsbrief per patiënt te benoemen. Het is voor ons niet mogelijk meerdere problemen op een goede manier te behandelen en te bespreken in de tijd die ons gegeven is. Ook is ons advies aan huisartsen nogmaals om terughoudend te zijn in systemische medicatie (ook isotretinoine bij acne) en dit aan de dermatoloog over te laten, derhalve graag op tijd doorsturen.

Als bij een patiënt eerder PA (biopt of excisie) gedaan is, vragen we om het gehele PA-verslag (niet alleen de conclusie) mee te sturen. Dit is inmiddels ook opgenomen in het ZorgDomein product. Het verslag kan apart, of opgenomen in de verwijsbrief. Op dit moment komt het geregeld voor dat we hierover moeten nabellen.

Teleconsultatie

Voor de huisartsen die gebruik willen maken van Teleconsultatie: ga via ZorgDomein naar Teleconsultatie, indien u in de zoekbalk ziekenhuis St Jansdal typt komt het aanbod van het St Jansdal direct naar voren.

Aanvragen via Teleconsultatie worden altijd binnen 24 uur door de dienstdoende dermatoloog beantwoord. Indien het antwoord voor de huisarts niet zichtbaar is, vragen wij contact op te nemen met TCCN. Zij kunnen u verder helpen. Kijk voor het rechtstreekse telefoonnummer en e-mailadres in het Artsencontact dd. 3 september 2020. Zorg voor scherpe foto's voor een goede interpretatie. Maak bij een uitgebreid huidbeeld een overzichtsfoto en detailfoto's.